خدمات مشاوره برندسازی
از مشاوره برندسازی چه می دانید؟ می دانید که یک برند چگونه ساخته می شود؟ در این مقاله همراه ما باشید چراکه قصد داریم درباره همین موضوع صحبت کنیم. برند ها امروز بخشی جدایی ناپذیر از دنیای بازایابی هستند و ساخت و پرورش آنها اهمیت زیادی برای ما دارد.
برند به چه معناست؟
برند به معنای نشان تجاری در بازاریابی یک مفهوم کلیدی محسوب می شود. برند تا چند دهه پیش یک مزیت رقابتی محسوب می شد اما امروز از ملزومات بازاریابی است و حتی شاخه های متعدد زیادی نیز به آن اضافه شده است. اگر بخواهیم برند را تعریف کنیم باید چند عنصر را عامل تشکیل دهنده آن بدانیم.
انجمن بازاریابی آمریکا در توضیح برند آن را نام تجاری، عبارت، طرح، نماد یا ویژگی دیگری می داند که یک محصول یا خدمات خاص از شرکتی خاص را نشان دهد، به شکلی که از دیگران در بازار متمایز باشد.
یک بطری نوشابه با لوگو تایپ سفید و بکگراند قرمز یعنی کوکاکولا!
برند در واقع نماد، طراحی، نشانه و ویژگی هایی منحصربه فرد است که تصویری از یک شرکت تجاری را در ذهن مخاطبان می سازد. برای نمونه اگر همین حالا به شما بگوییم کوکاکولا یاد چه چیزی خواهید افتاد؟ مثلا اول بطری ها، قوطی و شیشه هایی به یادتان خواهد آمد که از کوکاکولا پر شده اند و لوگو معروف سفید آن هم در پس زمینه قرمز قرار گرفته است.
در طول زمان تصویری که شرکت از برند خود در ذهن مخاطبان ساخته با مفاهیم دیگری مثل اطمینان، رضایت و کیفیت ترکیب می شود. برای نمونه امروز افراد زیادی هستند که اعتقاد دارند تنها نوشیدنی گازدار کوکاکولا یک نوشیدنی کوکا واقعی است و سایر برندها کیفیت آن را ندارند. این دسته از افراد به راحتی برند خود را رها نمی کنند و ترجیح می دهند در هر شرایط تنها کوکاکولا بخرند.
وفاداری در برندینگ این گونه ساخته می شود
این دقیقا چیزی است که در مشاوره برندسازی به مفهوم جایگاه یابی به شما توضیح داده خواهد شد. می بینیم که کوکاکولا چگونه توانسته جایگاه خود را در ذهن مخاطب تثبیت کند و به کمک آن تصویری برتر از دیگر برندها برای ما بسازد. امروز بازار جهانی و حتی تا حدودی داخلی، بازاری شلوغ و پرهیاهو است. تصور کنید که در یک جمعیت بسیار زیاد ایستاده اید. به همه نگاه می کنید و همه کاملا معمولی هستند.
اگر در این میان کسی کت بنفش و کلاه شاپو قرمز گذاشته باشد توجه شما را جلب می کند و سعی می کنید بیشتر حواستان را به او معطوف کنید. برند نیز در تلاش است که همین کار را انجام دهد. او قصد دارد تا ارزش و منافع شخصی برای مشتریان خودش بسازد تا در بازار بتواند سریع تر تشخیص داده شود و از این روش فروش خود را بالا ببرد.
در نهایت می توانیم این طور بگوییم که برند یعنی ارتباطی احساس که بین برند و بازار هدف که همان مخاطبان هستند شکل می گیرد. برندسازی نیز فرایندی است که در آن تلاش می شود این ارتباط ساخته شود.
برند از چه چیز هایی تشکیل شده است؟
آرم، لوگو، نام، تصاویر و طراحی نشانه های بصری یک برند، لحن و شیوه ارتباط با مشتریان نشانه های کلامی یک برند و آرمان ها، آرزو ها و ارزش ها از نشانههای معنوی هویت یک برند هستند که مجموع آنها در کنار هم به کمک برخی عوامل دیگر برند را می سازد. موفقیت یک برند در گرو ارتباط قوی با بازار هدف خود است.
در مشاوره برندسازی تلاش می شود که این ارتباط به کمک فعالیت هایی تقویت شود. البته در ادامه توضیحاتی بیشتری در این خصوص به شما ارائه خواهیم کرد. البته در طول زمان بازار هدف ممکن است تغییراتی کند که در این شرایط برند باید برندسازی خود را مورد تحلیل و بررسی دوباره قرار دهد تا بتواند با ایجاد تغییراتی در آن به بازار هدف نزدیک تر شود.
منظور از برندینگ یا برندسازی چیست؟
Branding مجموعه ای از فعالیت های مختلف در شاخه بازاریابی است که قصد دارد جایگاه برند را بهبود ببخشد و آن را توسعه دهد. انجام این فعالیت ها به نسبت بازار هدف و رقبا خواهد بود. اصلی ترین دغدغه کسب و کارهای مختلف این است که چگونه و از چه راهی می توانند موجب ترفیع جایگاه برند شوند. در این مسیر مشاوره برندسازی می تواند بسیار موثر باشد.
در چنین مشاوره ای به شما که صاحب این کسب و کار هستید این امکان داده می شود که با فردی متخصص در زمینه برندسازی مشورت کنید و نظر و برنامه ریزی او را در این زمینه جویا شوید. برندینگ فعالیت های زیادی را شامل می شود که در ادامه درباره آن ها حتما به شما توضیحاتی خواهیم داد اما به عنوان پیش زمینه بحث بدانید که در تمام این فعالیت ها وجود یک مشاور می تواند بسیار موثر مفید باشد.
چون ممکن است شما به بخشی از این فعالیت ها اصلا نیاز نداشته یا بخشی را اشتباه رفته باشید. در چنین شرایطی تنها مشاور است که می تواند شما را متوجه این اشتباه کند و کسب و کار را در مسیر درست خودش بگذارد.
خدمت برندسازی یا برندینگ شامل چه چیز هایی می شود؟
مشاوره برندسازی خود یکی از خدمات برندینگ است. در ادامه به شما فعالیت هایی که باید در این شاخه از بازاریابی انجام شود تا برند شما بتواند جایگاه درستی در بازار پیدا کند را خواهیم گفت. پس همراه ما باشید تا از این فعالیت ها مطلع شوید.
مشاوره برندسازی، اولین قدم برندینگ
اولین قدم این است که یک کسب و کار بخواهد درباره چیزی که آگاهی کافی نسبت به آن ندارد از شخصی آگاه کمک بگیرد. مشاوره دقیقا همین است. صاحب یک کسب و کار که نتوانسته برند خوبی بسازد به مشاوری آگاه مراجعه می کند و سپس از او می خواهد که بگوید چرا این برند تا به امروز موفق نشده است.
برندسازی یک فرایند سخت و چالشی است و نیاز به زمان و برنامه ریزی بسیاری دارد. به همین دلیل گاهی کسب و کارهای توسعه یافته و بزرگ نیز در اجرای استراتژی درست عاجز می مانند. چراکه کسی برای آن ها مسیر درست را مشخص نکرده و اصلا توضیح نداده که باید چه مسیری را طی کنند.
چینش استراتژی های برندینگ
در مرحله دوم از مشاوره برندسازی برای یک کسب و کار استراتژی هایی بلندمدت مشخص خواهد شد. این استراتژی ها سعی در این دارند که یک کسب و کار را در بازه زمانی مشخصی به برند برسانند یا برند ضعیفی که کسب و کار در بازار ساخته را بهبود ببخشند.
در این مسیر برای برند ارزش های جدید تعریف خواهد شد و به اصطلاح به برند ماموریت های مختلفی داده می شود. انجام این ماموریت و رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده باعث می شود یک برند بتواند به مرور در بازار هدف شناخته شود و در نهایت به موفقیتی که انتظار داشت برسد.
تدوین معماری برند در برندسازی
برند باید ساختار مشخصی داشته باشد. در مشاوره برندسازی درباره این مفهوم به اندازه کافی به شما توضیح داده خواهد شد. گاهی ما با برند های بزرگی رو به رو هستیم که خودشان چند برند زیرشاخه دارند. مسلما تدوین استراتژی برای چنین برندهایی بسیار پیچیده تر و دشوارتر است.
در چنین شرایطی باید ساختار و اصطلاحا معماری برند مشخص باشد تا ما بتوانیم نتیجه مطلوب را بگیریم. اگر برندی شرایطی که پیش تر به شما گفتیم را داشته باشد ابتدا استراتژی ها برای برند مادر تدوین خواهد شد و سپس به دیگر برند ها خواهد رسید.
هویت بصری چه نقشی در برندسازی دارد؟
در مشاوره برندسازی ممکن است با شما درباره هویت بصری نیز صحبت شود. گاهی مدیران کسب و کار فکر می کنند که برندسازی فقط طراحی هویت بصری است. یعنی همین که یک لوگو داشته باشیم و برای کسب و کارمان شعاری انتخاب کنیم پس برند داریم.
درحالی که اصلا این طور نیست و لوگو، طراحی و مواردی از این دست تنها جزء هویت بصری این برند محسوب می شود. هویت بصری همان ویژگی هایی است که ما هنگام نگاه به یک برند در درجه اول از آن دریافت می کنیم و سپس در تکرار آن را در خاطر نگاه می داریم. هویت بصری نیز بخشی مهمی از برندینگ بوده اما همه آن نیست.
هویت بصری یک برند شامل چه بخش هایی می شود؟
هویت بصری می تواند بخش های زیادی را شامل باشد. در کتابچه های برند یا برندبوک ها هویت بصری به طور کامل مشخص خواهد شد. برای نمونه این که کسب و کار چه لوگویی دارد و چگونه باید از لوگو استفاده کرد، چه رنگ هایی برای کسب و کار ما هستند و چه رنگ هایی مجاز نیستند که برای تبلیغ ما استفاده شوند، بخش های نوشتاری کسب و کار ما با چه فونتی نگارش می شوند و موارد زیادی از این دست است.
درکل در هویت بصری تلاش می شود تا قوانین ترسیم شود که مشخص کند یک کسب و کار چگونه باید در نگاه مخاطب ظاهر شود. تلاش هم بر این خواهد بود که برند این نگاه را در طول زمان حفظ کند.
ری برندینگ به چه معناست و می توان درباره آن نیز مشاوره گرفت؟
گاهی بازار هدف تغییر می کند یا شرایط دست به دست هم می دهند که کسب و کاری مجبور می شود هویت قبلی خود را فراموش کند و هویت جدیدی برای خود بسازد. برای نمونه توییتر پس از فروخته شدن به ایلان ماسک نامش به ایکس و هویت بصری آن نیز تا حدود تغییر کرد.
در مشاوره برندسازی می توان درباره ری برندینگ نیز صحبت کرد. یعنی اگر شما برند شناخته شده ای ساخته اید و حالا قصد ایجاد برند جدیدی را دارید خدمات مشاوره می تواند برای شما در این زمینه کارا باشد.
جمع بندی
برای مشاوره برندسازی نیز ابر زندگی در خدمت شما است. به راحتی می توانید خدمات برندینگ خود را از ما دریافت کنید و نگران چیزی هم نباشید. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. امیدواریم از این مطالب بیشترین استفاده را کرده باشید.