مشاوره راه اندازی کسب و کار حرفه ای
درباره مشاوره کسب و کار چقدر اطلاعات دارید؟ مشاوره میتواند به شما کمک کند تا روند روبهجلویی را در کسبوکار خود پیش بگیرید. به کمک مشاوره میتوان نقاط ضعف و قوت یک کسبوکار را شناسایی کرد و برای آن راهکار ارائه داد.
بیزینسهای تازهکار نیز میتوانند برای شروع کار خود از مشاوره استفاده کنند و از همان ابتدا مسیر درستی را پیش بگیرند.
در این مقاله قصد داریم تا با این نوع از مشاوره یعنی مشاوره درباره کسبوکار بیشتر آشنا شویم و ابعاد مختلف آن را وارسی کنیم. پس اگر به این موضوع علاقهمندید و دوست دارید درباره آن بیشتر بدانید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
مشاوره کسب و کار چیست؟
برای اینکه بتوانیم تعریف درستی از مشاوره کسب و کار ارائه دهیم باید کار مشاور و خود او را بشناسیم. باید اول بدانیم که مشاور کسبوکار کیست و قرار است چه کاری برای انجام دهد. این مشاور چه تواناییهایی دارد که ما خودمان نمیتوانیم با تکیه بر علم و تجربه خود روند پیشرفت را سریعتر طی کنیم و در نهایت به او نیازمند میشویم؟
مشاور میتواند خدمات زیادی را به کسبوکار شما ارائه دهد. یک مشاور حرفهای به شما کمک میکند که در شرایط سخت و دشوار روحیه خود را حفظ کنید و تصمیمهایتان را با جدیت بگیرید. مشاور این حوزه کسی است که به ساختارهای بیزینسهای مختلف مسلط است و راههای پیشرفت را میداند.
او میتواند با تحلیل دادهها انتخابهای مختلف را در اختیار شما بگذارد و در نهایت کسبوکار را به سمت درستی ببرد. مشاور خود میتواند کارآفرینی حرفهای و موفق باشد که تجربیات خود را بهصورت تخصصی در اختیار کسبوکارهای مختلف قرار میدهد.
مشاوره کسب و کار چه هدفی را دنبال میکند؟
پیشرفت برای بیزینسها در دوران اولیه ظهور کسبوکارها به مراتب سادهتر از امروز بود. پیچیدگی بازار و جهان مدرن شرایط را به سمتوسویی برده که برای پیشرفت لازم است از تمامی پتانسیلهای موجود استفاده کنیم. مشاوره کار میتواند در هر مرحلهای انجام شود.
چه برای بیزینسهایی که در ابتدای مسیر قرار دارند و چه برای افرادی که در نیمه راه و نیازمند پلنهای تخصصی هستند.
مشاوره تلاش میکند که مسیر کسبوکار شما را به سمت درستی تغییر دهد. تغییر مثبت مهمترین هدف هر مشاوری است. اگر این تغییر بهدست تیم متخصصی قرار باشد اتفاق بیفتد مشخصا ما میتوانیم نسبت به تحقق آن امیدوارتر باشیم و مسیر را با خیال آسودهای طی کنیم.
چرا کسب و کارها به مشاوره نیز دارند؟
بسیاری از مشکلات سازمانی و درونشرکتی توسط اعضای سازمان بهتنهایی قابل حل نیستند. بسیاری از مشکلات نیازمند فکری جمعی و مشورتی با اعضایی خارج از سازماناند. بسیاری فکر میکنند یک کسبوکار خوب کسبوکاری است که بتواند خودش تمام مشکلاتش را حل کند.
اما در تفکر حرفهای اینطور نیست. برای تحلیل مشکلات باید از افرادی که متخصص این زمینه هستند راهکار خواست. از طرفی بهکارگیری تجربه درونی سازمان و دخیلکردن اعضای درون سازمان با مشکلات ریسک بروز مشکل دیگری را بیشتر میکند.
چراکه مشاوران بهصورت حرفهای و با تکیه بر دانش و تجربه خود مسائل را تحلیل میکنند اما اعضای درون سازمان صرفا میخواهند مشکل را از بین ببرند و ممکن است که مشاورههای اشتباهی را ارائه دهند.
مزیت مشاور کسبوکار نسبت به ما در چیست؟
این مشاوره میتواند از بار ریسک مجموعه برای حل مشکلی کم کند. مدیرانی که ریسکپذیر نیستند و نمیخواهند وارد ریسکهای بیمورد شوند ارزش مشاوره را میدانند. بههرحال نیازی نیست که ما تمام شکستها و موفقیتها را خودمان تجربه کنیم.
مشاوره کمک میکند که ما مسیرهای مطمئنی را برویم و دیگر در مسیرهای اشتباه قرار نگیریم تا بعدا آنها برای ما تبدیل به تجربه شود. استفاده از مشاوره هزینههای حل یک مشکل پایین خواهد آورد. هم هزینههای معنوی مانند زمان و درگیری کارمندان سازمان و هم هزینههای مادی.
برونسپاری سازمانی یکی از اهداف مدیران هنگام مراجعه به مشاور است
شرکتها و بیزینسهایی که دوست دارند فعالیتهای خود را برونسپاری کنند از طریق مشاوره کسبوکار بهتر میتوانند به نتیجه برسند.
برونسپاری حتی در مراحل اولیه نیز گزینه بسیار خوبی است. مشاوره راه اندازی کسب و کار هم یکی از اشکال محبوب مشاوره است. مشاوره میتواند از بیرون محیط سازمانی مشکلات شما در کسبوکار را شناسایی کند و برای آنها راهحل ارائه دهد.
در یک مشاوره برای بیزینسمان چه تجربیاتی کسب میکنیم؟
مشاوران کسبوکار باید افرادی حرفهای و خودشان در این زمینه تجربیات زیادی را بهدست آورده باشند. پس چنین افرادی میتوانند خیلی خوب نقاط ضعف و قوت بیزینس شما را نمایان کنند.
مسئلهای که شاید پیش از مشاوره کمتر نسبت به آن آگاه باشید. البته که تجربه هم 100درصد ملاک نیست. در بسیاری از موارد مشاوران باید علم به راهنمایی و آنالیز مشکل کسبوکاری را داشته باشند. درغیراینصورت مشکلات زیادی برای یک بیزینس به بار خواهند آورد.
وظایف یک مشاور کسبوکار چیست؟
کشف و بررسی اولین وظیفه هر مشاوری است. مشاوره کسب و کار زمانی به هدف درست میرسد که بیزینسی را خوب تحلیل و بررسی کند و مشکلات آن را متوجه شود.
سپس اطلاعات تجزیه و تحلیل خواهند شد و یک دید جامع نسبت به عملکرد کسبوکار بهدست خواهد آمد. بههمین دلیل صاحبان کسبوکار باید زمان مشخصی را با مشاور صحبت کنند و مدام به او اطلاعات بدهند تا در نهایت چنین دیدی بتواند متولد شود.
در مرحله بعد فرصتها و مشکلات باید شناسایی شوند. باید مشخص شود که اگر یک کسبوکار نمیتواند روبهجلو حرکت کند مشکلش از کدام بخش است.
چرا مشاوره کسب و کار در اوایل شروع یک بیزینس مهم است؟
بیزینسهایی که در مراحل اولیه شروع کار خود هستند مشکلات و چالشهای زیادی دارند. در ابتدا بسیاری از کسبوکارها نیاز به انگیزه دارند.
مسائل روحی در موفقیت بیزینسهای مختلف بسیار مهم هستند. در هنگام شروع کسبوکار روزهای سختی پیشروی ماست. ما نیاز داریم تا مشاوره کارآفرینی بتواند با آگاهیاش ما را در این مسیر همواره امیدوار نگه دارد. مشاور در ابتدای کار شبکه ارتباطات شما را گسترش میدهد.
شما با کارشناسان زیادی آشنا خواهید و این موضوع به نفع بیزینس شماست. یعنی شما میتوانید در همان ابتدا کانکشنهای قوی داشته باشید و از آنها برای رشد در کسبوکار کمک بگیرید.
مشاوره کسب و کار آنلاین بهتر است یا حضوری؟
یکی از سوالات مهم کسبوکارها هنگام انتخاب مشاوره این است که مشاوره حضوری باشد یا آنلاین. هر کدام از فرمهای مشاوره ویژگیهای مخصوص خود را دارند. مشاوره کسب و کار آنلاین برای بیزینسهایی که به مشاوره فوری نیاز دارند یک گزینه عالی و کمهزینه است.
در مشاوره آنلاین کسب و کار شما میتوانید تمام خدمات مربوط به یک مشاوره را دریافت کنید بدون آنکه نیاز باشد بهصورت حضوری به مجموعه خاصی مراجعه داشته باشید.
این نوع از مشاوره با توجه به زمان کاری شرکتها که اغلب پر و شلوغ است یک گزینه پربازده و بهصرفه است.
جمعبندی
در این مقاله درباره مشاوره کسب و کار صحبت کردیم. چنین مشاورههایی در شروع یک بیزینس میتواند بسیار موثر باشد و آن را به سمت مسیر درستی ببرد.
به علاوه اینکه در ابتدا کسبوکارها به انگیزه و روحیه بالایی برای رشد نیاز دارند و از طرفی باید امکانات و ظرفیتهای مختلف نیز در اختیارشان قرار بگیرد. البته این موضوع به معنای آن نیست که کسبوکارها در نیمه راه نمیتوانند از خدمات مشاوره بهرهمند شوند.
شرکتهایی که دچار بحرانهای شدید هستند یا دوست دارند که مسیر پیشرفت را سریعتر طی کنند میتوانند از این خدمات کمک بگیرند و به هدف مورد نظرشان دست یابند. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. امیدواریم از این مطالب بیشترین استفاده را کرده باشید.