همه چیز درباره مشاوره منابع انسانی
امروزه هر کسب و کاری برای پیشرفت نیاز به دریافت مشاوره در خصوص بخش های مختلف دارد و مشاوره منابع انسانی را می توان یکی از مهم ترین این موارد دانست. بهبود عملکرد یک کسب و کار تنها زمانی اتفاق می افتد که مدیریت بتواند راندمان کاری و عملکرد نیروها را تقویت کند.
به همین دلیل نیز خدمات مشاوره جهت بهبود عملکرد منابع انسانی و مواردی مانند استخدام نیروهای متخصص به وجود آمد تا مدیران بتوانند با اطمینان خاطر بیشتری برای گسترش فعالیت خود گام بردارند.
منابع انسانی از مهم ترین بخش های یک کسب و کار به حساب می آید که می تواند زمینه را برای رشد و توسعه سازمان فراهم کند. از این رو دریافت مشاوره برای این بخش بسیار مهم است. در ادامه با این مبحث به طور کامل آشنا میشویم پس تا انتها با ما همراه باشید.
مشاوره منابع انسانی چیست؟
به راهکارها، تکنیک ها و تمام روش هایی که توسط مشاور و برای بهبود عملکرد منابع انسانی به کار گرفته می شود مشاوره منابع انسانی می گویند. این خدمات در نهایت باعث رشد بیزینس و افزایش عملکرد سازمان خواهد شد.
راهکارهایی که در این مشاوره عرضه می شود شامل موارد مختلفی مانند برنامه ریزی برای استخدام نیروهای توانا، مطالعه کامل شغل و آنالیز آن، بررسی عملکرد نیروهای شاغل در مجموعه، توسعه، پرورش منابع انسانی و توانمند سازی آنها، برنامه ریزی و تعیین مسیر پیشرفت، سیستم ارتقاء و پاداش دهی، برگزاری کارگاه هایی برای افزایش مهارت کارکنان و مدیریت روابط آنها است.
اهداف مشاوره منابع انسانی
منابع انسانی همواره باید از طریق استراتژی های درست مدیریت شوند. چراکه پایه ها و ستون یک کسب و کار را نیروهای آن می سازند. به طور کلی باید گفت خدمات مشاوره نیروهای انسانی 2 هدف کلی را دنبال می کند که به شرح زیر هستند:
بهبود فرآیندهای سازمانی
با استفاده از خدمات مشاوره برای منابع انسانی می توان فرآیندهای داخلی را بهبود بخشید و در نتیجه آن راندمان کاری و بهره وری افزایش پیدا می کند. در آخر نیز این فرآیندها منجر به کاهش هزینه ها خواهند شد.
بهبود عملکرد کارکنان
برگزاری کارگاه های آموزشی باعث توسعه فردی و افزایش مهارت کارکنان خواهد شد. به همین دلیل نیز می توان اطمینان حاصل کرد که استفاده از خدمات مشاوره برای منابع انسانی، باعث بهبود عملکرد کارکنان یک سازمان می شود.
مشاوره منابع انسانی چگونه به بهبود عملکرد سازمان کمک می کند؟
بسیاری از افراد نسبت به تاثیرگذاری استفاده از این روش ها بر نحوه عملکرد سازمان دچار تردید هستند. به همین دلیل در ادامه به بررسی مواردی که باعث شفافیت این موضوع می شوند می پردازیم:
مشاوره جذب منابع انسانی
مشاوران در این بخش به سازمان کمک می کنند تا با استفاده از بهترین استراتژی ها نیروهای با صلاحیت استخدام کنند. از راهکارهایی که برای جذب منابع انسانی متخصص مورد استفاده قرار می گیرد باید به ارتقاء برند کارفرمایی، آنالیز شغل و تعیین شایستگی ها، مصاحبه تاثیرگذار، بررسی رزومه و در آخر انتخاب نیروی توانا اشاره کرد.
مشاوره منابع انسانی جهت آموزش و توسعه کارکنان
هر سازمان و کسب و کاری برای رشد خود باید به توسعه نیروهای انسانی کمک کند. به همین دلیل نیز مشاوران منابع انسانی در خصوص برگزاری کارگاه های آموزشی اطلاعات لازم را به مدیران ارائه می دهند. این مورد در نهایت به افزایش مهارت کارکنان و توسعه سازمان منجر خواهد شد.
مشاوره مدیریت عملکرد کارکنان
مشاوران منابع انسانی باید عملکرد کارکنان را بررسی و ارزیابی کنند. تنها در این صورت است که نقاط قوت و ضعف نیروها مشخص خواهد شد. در آخر نیز مشاور با توجه به ارزیابی های انجام شده می تواند با طراحی برنامه های مختلف و اقدامات موثر، به بهبود عملکرد منابع انسانی و سازمان کمک کند.
مشاوره سیاست های تشویق کارکنان
با توجه به اینکه یکی از راه های اساسی برای ایجاد انگیزه در کارکنان، حمایت و تشویق آنها است مشاوران می توانند راه کارهایی طراحی کنند که این طرح های پاداش و تشویق بیشترین نتیجه را داشته باشند.
مشاوره در زمینه قوانین کاری
قوانین کاری معمولا پیچیدگی های خاص خود را دارند اما فردی که به عنوان مشاور فعالیت می کند تمام قوانین و استاندارهای لازم برای منابع انسانی را در اختیار مدیران قرار می دهد تا تمام فعالیت ها در چهارچوب قانون انجام شود.
مشاوره منابع انسانی از چه روش هایی انجام می شود؟
مشاوران منابع انسانی معمولا اطلاعات مورد نیاز را به روش های مختلف شامل مشاوره فردی، گروهی و سازمانی ارائه می دهند. این موارد هر کدام به شرح زیر است:
- مشاوره فردی: در این روش مشاور با تمام اعضای سازمان به صورت فردی ملاقات می کند و با توجه به مشکلات یا نیازهای هر فرد، باید دستورالعمل ها و راه کارهای مناسبی ارائه می دهد.
- مشاوره گروهی: این نوع مشاوره نیز مانند نوع فردی است با این تفاوت که مشاور باید به بررسی مشکلات یک گروه بپردازد و با توجه به نیازهایی که دارند راه حل مناسبی ارائه دهد تا افراد با همفکری بتوانند موانع را از سر راه خود بردارند.
- مشاوره سازمانی: این نوع مشاوره پیچیده تر از راه کارهای قبلی است و مشاور باید به صورت مستقیم با بخشی از سازمان یا تمام آن کار کرده و با توجه به مشکلات به وجود آمده، بهترین راه حل را برای رفع آنها پید کند.
مشاور با تحلیل داده هایی که در اختیار دارد می تواند نحوه رفع مشکلات را پیدا کرده و به مدیریت اطلاع دهد. این راهکارها باید به بهبود فرآیندهای منابع انسانی کمک کنند و در نهایت منجر به کاهش هزینه ها شوند.
ویژگی های مشاور منابع انسانی
زمانی که می خواهید از خدمات مشاوره مدیریت منابع انسانی استفاده کنید باید با خصوصیات کلی شخصی که به عنوان مشاور قرار است به سازمان شما کمک کند آشنا باشید. از مهم ترین ویژگی های این شخص می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجربه بالا و داشتن تخصص در زمینه مدیریت منابع انسانی
- توانایی برقراری ارتباط و مذاکره
- برخورداری از سیستم کاری متدولوژیک و سیستماتیک
- برخورداری از توانایی آنالیز و بررسی مشکلات سازمان
- ارائه راه حل های مناسب برای رفع مشکلات سازمان
- انگیزه بالا جهت رفع مشکلات و بهبود عملکرد سازمان
- برخورداری از شیوه کاری منعطف برای سازگارشدن با شرایط مختلف در محیط کاری
نحوه ارزیابی اثربخشی مشاوره منابع انسانی
چگونه می توان اطمینان پیدا کرد که استفاده از خدمات مشاوره برای بهبود عملکرد کارکنان تاثیر لازم را داشته است؟ برای ارزیابی این موضوع مشخصه های مختلفی وجود دارد که از آنها می توان به بهبود فرآیندهای کسب و کار، میزان رضایت کارکنان مجموعه، بالارفتن سطح کیفیت کار و افزایش بهره وری اشاره کرد.
مدیران می توانند از طریق راهکارهایی مانند عرضه پرسشنامه، مصاحبه با افراد شاغل در مجموعه، نظر سنجی، رصد و اندازه گیری ارزیابی های لازم را انجام دهند. همچین شرکت ارائه دهنده این خدمات نیز از طریق عرضه پرسناشنامه می تواند اولویت و نیاز کسب و کار را متوجه شود و با توجه به آنها، راه حل های مناسب را ارائه دهد.
جمع بندی
استفاده از خدمات مشاوره منابع انسانی یکی از مهم ترین راهکارهایی است که به سازمان ها کمک می کند در کنار کاهش هزینه های کلی، راندمان کاری نیروهای خود را نیز افزایش دهند.
استفاده از این خدمات به مدیریت کمک می کند کارگاه های آموزشی مناسبی برای کارکنان راه اندازی کند، طرح های تشویقی ارائه دهد، در چهارچوب قانون فعالیت کند در نهایت باعث بهبود فرآیند سازمانی و عملکرد منابع انسانی شود.