خدمات مشاوره بازرگانی
مشاوره بازرگانی به مجموعه خدماتی می گویند که برای تجارت در سطح بینالملل مورد استفاده قرار می گیرند. این خدمات کمک می کنند که با دانش و تجربه کافی به حل چالش های موجود در تجارت بروید. همین امر ارتباط مستقیمی در جلوگیری از بروز زیان های بزرگ برای کسب و کارتان خواهد داشت.
با این حال، عده زیادی هستند که هنوز اطلاعات کافی در مورد این علم ندارند. در واقع سوال این دسته از افراد این است که مشاور بازرگانی چه وظایفی به عهده دارد؟ با استخدام یکی از این افراد، کسب و کارها چه سودی دریافت می کنند؟
برای پاسخ به این سوالات در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با تمام ابعاد شغل مشاور بازرگانی آشنا کرده و به بررسی ویژگی های آن بپردازیم. همچنین به این سوال مهم پاسخ دهیم که بهترین زمان برای تشکیل تیم مشاور بازرگانی، چه موقع است؟
مشاوره تجاری یا مشاوره بازرگانی چیست؟
شرکت ها و کسب و کارهای زیادی هستند که برای پیش برد فعالیت های تجاری خود، نیاز به دریافت مشاوره از متخصصانی دارند که در این زمینه، صاحب تجربه های ارزشمند و حق نظر هستند.
در راستای این مشاوره ها، صاحبین مشاغل شاهد تغییرات گسترده ای مثل بهتر شدن وضعیت بازرگانی، بهبود سیستمهای مدیریتی، نظارت و بررسی روی تولیدات و محصولات شرکت خواهند بود.
همچنین ذکر این نکته اهمیت دارد که در خدمات مربوط به مشاوره تجاری، اقداماتی نظیر طراحی و اجرای ایده های جدید برای برنامههای بازاریابی و تبلیغاتی نیز پیاده سازی می شود.
باید اضافه کنیم که استفاده از خدمات مشاوره های بازرگانی، مخصوص کسب و کارهایی است که قصد توسعه بیزینس خود را در سطح جهانی دارند.
پس با توجه به اینکه فعالیت های تجاری بین المللی، دارای سطح بالایی از رقابت هستند، هیچ بیزنسی نمی تواند بدون کمک گرفتن از افراد متخصص و کسانی که با پیچ و خم های مارکت آشنایی دارند، به موفقیت برسد.
با این حال ممکن است بپرسید که مشاور بازرگانی کیست؟ این شخص چه وظایفی بر عهده دارد؟ هنگام استخدام او باید چه توقعاتی از عملکردش داشته باشیم؟ محول کردن چه وظایفی به این فرد، یک کار منطقی تلقی می شود؟ پاسخ تمام این سوالات در ادامه آمده است.
با گرفتن مشاوره بازرگانی، صاحب چه امتیارهایی می شوید؟
کسب و کارهایی که برای توسعه موثر اهداف خود از تخصص مشاورین بازرگانی بهره مند می شوند، به مزیت های زیادی دست پیدا می کنند که از مهم ترین آنها می توان به مواردی که در ادامه آورده ایم، اشاره کنیم:
- بهبود عملکرد بازرگانی
- ارائه راه حل های مناسب برای صادرات و واردات کالا
- افزایش بازدهی سرمایهگذاری
- کاهش تهدیدهای تجاری
- افزایش راندمان کسب و کار
- افزایش سرعت در ورود به بازار
در ادامه به تحلیل و بررسی هر یک از موارد گفته شده می پردازیم.
منظور از بهبود عملکرد بازرگانی چیست؟
یکی از مواردی که در شرح وظایف مشاوره بازرگانی درج شده، بهبود عملکرد تجاری است. در واقع منظور از بهبود وضعیت بازرگانی این است که رضایت مشتری ها از کسب و کار مربوطه افزایش پیدا کند و هم راستا با آن، بیزینس بتواند فروش بیشتری را تا انتهای قراردادش با مشاور به ثبت برساند.
دقت داشته باشید که مشاور قرار نیست به هر قیمتی، مسیر بیزینس را به فروش ختم کند. در واقع چنین شخصی موظف است تا با حفظ اعتبار و ویترین یک کسب و کار، به تعریف یک مزیت رقابتی موثر پرداخته و با افزایش رضایت مشتری های فعلی، تعداد خریداران را افزایش دهد.
اهمیت ارائه راه حل های مناسب برای صادرات و واردات کالا
در مشاوره بازرگانی، تیم تجاری وظیفه دارد تا بعد از بررسی بازار در سطح بینالملل، بهترین توصیه ها را برای صادرات و واردات کالاها در اختیار صاحبین مشاغل قرار دهد. انجام این کار سبب می شود تا بدون داشتن چشم انداز، روی سود و زیان هیچ محصولی، سرمایه گذاری صورت نگیرد.
موضوع افزایش بازده سرمایهگذاری در بحث پیشرفت تجاری، اهمیت زیادی دارد!
زمانی که صحبت از افزایش بازده سرمایهگذاری به میان می آید، همه کسب و کارها به دنبال این هستند تا سود خود را در مقایسه با سال های گذشته افزایش دهند. به همین علت، مشاور تجاری موظف است تا بازدهی بیزینس مربوطه را، تا حد قابل توجهی زیاد کند. در واقع به این ترتیب است که می توان گفت، یک کسب و کار در سطح دنیا، به پیشرفت دست چشم گیری پیدا کرده است.
مشاوره بازرگانی شما را برای مقابله با تهدیدهای خارجی آماده می کند!
امکان ندارد که صاحب یک کسب و کار باشید و با چالش بزرگی به نام تهدید خارجی مواجه نشوید. در واقع مسئله اینجاست که تارگت مارکت هر بیزینس با خدمات و محصولات بیزینس های دیگر تهدید می شود. به طوری که اگر یک شخص در حال حاضر مشتری شماست، دلیل نمی شود که فردا تحت تاثیر خدمات و کیفیت محصولات یک شرکت دیگر قرار نگیرد. پس بهترین راه برای جلوگیری از این مشکل، مشورت کردن با یک فرد متخصص در این امور است.
منظور از افزایش راندمان کسب و کار چیست؟
هر زمان که یک شرکت افزایش راندمان داشته باشد، می توان نتیجه گرفت که سرعت جذب مشتری، فروش محصولات و خلق ایده های جدید در آن بسیار بالاست. دقت داشته باشید که مشاور تجاری کسی است که با تکیه بر دانش و تجارب خود، می تواند عملکرد کارمندان را برای پیش برد اهداف کلی شرکت، زیاد کند.
چرا ورود سریع به بازار، دارای اهمیت زیادی است؟
برای هر کسب و کار، بازارها و فرصت های زیادی وجود دارد که بهره مندی از آنها، باعث رشد آن شرکت خواهد شد. در این راستا مشاوره بازرگانی به صاحبین مشاغل کمک می کند تا بتوانند آگاهی بالایی برای سرمایه گذاری در بازارهای مختلف به دست بیاورند. باید بگوییم که این مزیت باعث می شود که بیزینس ها، با سرعت بیشتری رشد کرده و در کنار توسعه موثر، بتوانند مخاطبین هدف خود را افزایش دهند.
مشاوره تجاری در چه انواعی وجود دارد؟
مشاوره تجاری در 3 نوع مشاوره واردات و صادرات کالا، مشاور بازرگانی خارجی و مشاوره امور گمرکی وجود دارد که هر کدام از آنها عبارت اند از:
- مشاوره واردات و صادرات کالا: مشاوره هایی که مربوط به واردات و صادرات کالا می شود، دسترسی بیزینس ها را به بازارهای جهانی فراهم می کند. دقت داشته باشید که رشد در این زمینه، کار آسانی نیست و نیاز به رعایت قوانین زیادی دارد. اما خبر خوب این است که اگر مراحل مشاوره آن به درستی طی شود، صاحب کسب و کار به سود قابل توجهی دست پیدا می کند.
- مشاوره بازرگانی خارجی: این سبک از مشاوره در به دست آوردن یک سری اطلاعات مهم خلاصه می شود. در واقع مشاور تجاری وظیفه دارد تا به داده های با ارزشی مثل قوانین و مقررات، میزان سود و ضرر معامله، تجربه های واقعی دیگران و راه های برقراری ارتباط با بازارهای جهانی دست پیدا کند. به بیان دیگر، بیزینس هایی که در زمینه تجارت بین المللی، قصد پیش بینی وضعیت بازار را دارند، می توانند از مزیت های این روش، بهره مند شوند.
- مشاوره در امور گمرکی: صاحبین مشاغل، در روند واردات و صادرات کالاها، ممکن است با توقف های زمانی و مکانی زیادی در گمرک مواجه شوند. به همین دلیل، قبل از اقدام باید با کمک گرفتن از مشاور تجاری، خطاهای مختلف را شناسایی کرده و به دنبال پیدا کردن راهکارهای قطعی و سریع باشند.
در چه مواقعی به کمک مشاوره بازرگانی نیاز داریم؟
مشاور تجاری می تواند با تکیه بر تجربه و دانش خود، تاثیرات شگفت انگیزی در پیش برد اهداف یک شرکت ایفا کند. با این حال، ذکر این نکته اهمیت دارد که در مواقعی که آنها را در ادامه لیست کرده ایم، می توانید روی کمک و تاثیرات تیم مشاور بازرگانی، حساب کنید:
- هنگام خرید کالاهای وارداتی و عقد قراردادهای تجاری، می توانید از مشاور کمک بگیرید.
- مشاور از از اسناد مورد نیاز گمرکی اطلاع دارد و آنها را به شما تحویل می دهد.
- کارهایی مثل حوالههای ارزی و بازگشایی انواع اعتبارات اسنادی را می توانید به مشاور بسپارید.
- برای پیدا کردن تعرفه گمرکی hscode و ماخذ کالا با مشاور صحبت کنید.
- اخذ مجوز صنایع و ثبت سفارش کسب و کار، به عهده مشاوره بازرگانی است.
جمعبندی
یکی از مشاغلی که از دیرباز سود کلانی را برای افراد به وجود می آورد، تجارت و بازرگانی است. به همین دلیل جای تعجب ندارد که رقابت در این حوزه، کار آسانی نباشد و صاحبین شرکت ها، مجبور شوند تا برای رسیدن به اهداف خود از علم و تجربه مشاوره بازرگانی استفاده کنند. مشاورها در این زمینه، می توانند در اموری مثل بهبود عملکرد سازمان، افزایش بازدهی سرمایهگذاری و کاهش تهدیدهای تجاری نقش موثری ایفا کنند.